sdrujeniepisatelivarna.bg
начало секции автори книги

Варненското слово се събира

21.05.2018 | 4898

На 19 май, в рамките на фестивала Нощ на музеите и галериите Варна 2018, Домът на писателите отвори врати. Поводът бе да споделим с гостите намерението да бъде създаде библиотека Варненско слово. И както по-рано бе публикувано - в творческия дом да се съберат възможно най-голям брой заглавия от варненски автори, за да имат до тях достъп всички бъдещи читатели.
От 16 до 19 часа през къщата на ул. "Крали Марко 11" минаха над 70 човека. По-голяма част от тях бяха любопитни да надникнат в залата, където се провеждат премиери на книги, в редакцията на в-к "КИЛ", както и в стаята, където за в бъдеще ще се помещава библиотека "Варненско слово". Благодарение на присъстващите членове на Сдружение на писателите по време на събитието, на всеки гост бе обърнато внимание с кратка информация за инициативите, дейността и приоритетите в литературната общност. Без изключение всички си тръгваха приятно изненадани от мястото, както и с по един брой на вестник "КИЛ".
За да оставят свои книги в библиотека Варненско слово пристигнаха автори, които споделяха интереса към начинанието. Техните заглавия са с автограф лично за библиотеката. Сред авторите, които дариха книги, са: Радостина Драгоева, Албена Латинова, Кристияна Кирилова (младата авторка, която е само на 18 г., остави своята дебютна книга "Сезони"), Станка Бонева, Бойко Боев, Валентина Лозова, Милена Белчева, Огнян Антов, Мариан Желев и др. Слав Пеев остави книгата "От чукарите край Ерма до капитанския мостик" - посветена на семейството му.
Бяха събрани над 30 книги, които ще бъдат подредени в библиотеката.
След стартирането на кампанията Сдружение на писателите Варна призовава всички, които имат възможността да дарят книги на варненски автори. Те също ще намерят място в библиотека Варненско слово.
Благодарим на всички дарители, които застанаха и ще застанат зад идеята.

 

sdrujeniepisatelivarna.bg
начало секции автори книги

голям сайт

За контакти:

Сдружение на писателите - Варна

Платформа OMP 2, версия 14.45

(c) AntoLab