sdrujeniepisatelivarna.bg
начало секции автори книги

Библиотека "Варненско слово"

30.04.2018 | 2717

Сдружение на писателите Варна стартира кампания за набиране на книжен фонд, с който да бъде създадена библиотека само с варненски автори. Нейното име ще е "Варненско слово".

В дома на писателите във Варна на улица "Крали Марко" 11 и сега се съхраняват множество издания на автори от Варна. Те ще бъдат първите, които ще бъдат записани в библиотеката.

Управителния съвет и членовете на Сдружението се обръщат към всички читатели и автори, граждани на Варна и от страната - да дарят книга/книги от варненски автор. Всички получени издания ще бъдат съхранени в едно от помещенията на дома на писателите, където ще бъде и занапред библиотеката.

Целта на библиотека "Варненско слово" е събраните книги в последствие да бъдат предоставяни на всички читатели, които искат да се докоснат до автори от Морската столица. Създаването на подобен фонд ще улесни всички читатели, търсещи варненско слово. А и не само - самото съществуване на подобна библиотека ще направи писаното слово на Варна да стане по-популярно и достъпно.

Предвижда се периодично заглавията да бъдат публикувани в сайта на Сдружението. Както и да бъде изготвен подробен каталог на получените заглавия. За в бъдеще се предвижда и тематични вечери - представяния - на автори; четения на нова и стара варненска литература.

Предварително благодарим на всички, които ще се включат в кампанията.

sdrujeniepisatelivarna.bg
начало секции автори книги

голям сайт

За контакти:

Сдружение на писателите - Варна

Платформа OMP 2, версия 14.45

(c) AntoLab